Recenzie „Răzvrătiții mărilor” de Marina Costa

No Comments

🏴‍☠️ QOTD: Care a fost cartea ce ți-a alimentat imaginația, astfel încât să mergi într-un univers plin de aventuri infinite? Astăzi vorbim despre cartea „Răzvrătiții mărilor” scrisă de Marina Costa.

🏴‍☠️ Colecția de texte marinărești în proză scrisă de Marina Costa a fost extrem de captivantă, deoarece subiectele pe care le-a abordat autoarea au fost complexe și incitante pentru o mai bună experiență de lectură, în timp ce te distrezi copios și citești niște texte amuzante și pline de informații utile.

🏴‍☠️ Fiecare text în parte a avut câte un element crucial, care m-a făcut să citesc cu interes fiecare scenă scrisă, iar acest aspect mi-a plăcut extrem de mult, căci povestea avea un fir narativ logic, coerent și surprinzător, de nu mai vrei să te oprești din citit.

🏴‍☠️ Pe măsură ce citești un text din cele 22 de texte, simți că mergi într-o aventură inedită și primejdioasă, căci aceste texte sunt bine scrise și au acea parte de ficțiune istorică pe care Marina Costa o stăpânește atât de bine, încât te transpui în fiecare poveste scrisă de aceasta, ăsta fiind cel mai interesant lucru atunci când citești o carte scrisă de Marina Costa.

🏴‍☠️ Firul narativ a fost atât conturat, încât tabloul ficțional al cărții a compus un univers în care fiecare pirat, marinar sau mercenar este descris ca la carte, așa cum și-a imaginat fiecare cititor în parte sau cum și-a imaginat și autoarea pe alocuri. Acest fir narativ a fost cel mai bine scris de autoare, deoarece a făcut ca lecturarea textelor să fie și mai interesantă decât era inițial.

🏴‍☠️ Personajele și evenimente care au fost inspirate din anumite evenimente istorice sau locuri monumentale au fost cele mai interesante detalii, pentru că acestea au avut o fluiditate logică și coerentă în ceea ce privește structura cărți sau chiar a poveștii în sine, care a fost scrisă în perfectă armonie cu toate elementele pe care Marina Costa le-a avut în minte.

🏴‍☠️ Textul meu favorit a fost „Leac împotriva singurătății”, deoarece în acest text m-am regăsit pe mine, pe copilul interior din mine care voia de mic copil să exploreze lumea și să o facă un loc mai bun pentru fiecare dintre noi. Povestea aceasta a fost ca un medicament pentru mine, căci ori de câte ori mă simțeam singur, mi-am adus aminte de acest text și am simțit că nu eram singur, ci eram împreună cu imaginația mea și cu lumea pe care o am aproape de mine.

🏴‍☠️ Această carte este una ireproșabilă și merită din partea mea 5⭐. O recomand celor ce sunt pasionați de poveștile cu pirați care au o notă comică când vine vorba de complexitatea vieții de zi cu zi.

🏴‍☠️ Cartea poate fi achiziționată de pe site-ul Editurii Cassius Books, editură care a făcut posibilă publicarea colecției de texte marinărești scrise de Marina Costa:

http://www.cassius-books.ro/cumpara/razvratitii-marilor-marina-costa-603

🏴‍☠️ Pe curând, dragi aventurieri în literatură!

Categories: Uncategorized

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *