Recenzie Juliette e fată cuminte

No Comments

QOTD: Ați citit o carte cu final neașteptat?

📖 Aceasta a fost povestea dintre Benjamin Dumont și Juliette Lacroix, una dintre cele mai răscolitoare povești pe care eu le-am citit până la vârsta de 18 ani, motivul fiind dragostea, intrigile și trădările cu final neașteptat puse în scenă de autoarea romanului captivant și plin de aventuri primejdioase, având și un strop de nebunie sângerie.

📖 Începutul cărții nu mi s-a părut plictisitor, așa cum am văzut la altcineva care spunea despre începutul cărții, ci a fost punctul introductiv al personajelor principale în acțiune, astfel încât să nu avem vreo nelămurire legată de acțiune și de personaje sau de momentul în care acestea s-au cunoscut și au început să iubească platonic.

📖 Acțiunea și intriga cărții au reprezentat punctul de cotitură al romanului, deoarece acestea au logică și nu sunt lipsite de sens, așa cum putem vedea în alte cărți de dragoste clișeice și un pic vulgare. Însă vedem o iubire pură și adevărată, chiar dacă Benjamin avea gânduri necurate cu Juliette în miez de noapte.

📖 Mi-a plăcut că povestea a fost spusă din perspectiva unui băiat, deoarece sunt cazuri excepționale în care băieții au și ei o sensibilitate aparte, de care fetele sau alte persoane nu știu, spunând că un băiat nu ar trebui să plângă sau să fie sensibil, însă aparențele pot fi înșelătoare, chiar și până la cel mai mic detaliu.

📖 Sufletul și timpul sunt două teme importante ale romanului, fiind extrem de conturate prin intermediul firului narativ, ce a adăugat o notă de suspans și senzualitate asupra personajelor, prezentând și câteva momente triste, precum: moartea unei rude, iubiri spulberate și momentul în care îți vezi prima iubire distrusă psihic.

📖 Finalul a fost ceva neașteptat pentru mine, însă într-un sens bun, deoarece eu credeam că știu cine era criminalul și că în acel punct se termina totul, dar de fapt, de abia începea să prindă și mai mult contur, dându-mi knockout combat, mai ceva ca o mașină străină avariată de condițiile meteorologice frivole.

📖 Mi-a plăcut, așa că nu am avut ce să reproșez, deoarece toată cartea a fost ireproșabilă. O recomand!

5⭐

Categories: Uncategorized

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *