0

Recenzie ,, Obsesia (Vol.1)” un roman scris de Helene N.

November 6, 2021
QOTD: Voi cum ați descrie această carte/serie?
Astăzi vom vorbi despre primul volum din seria Obsesia, scrisă de Helene N. , o carte care mi-a uns sufletul.
În primul rând, această carte are o legătură strânsă cu conceptul de obsesie și cu cel de BULLYING, deoarece personajul principal feminin, pe nume Esmay, primește BULLYING la școală, din cauza faptului că este mai plinuță și că este diferita față de ceilalți colegi pe care îi are.Ea crede că felul cum arată este ,,anormal” și că e trebuie să fie la fel ca și colegii ei. Își dorea să fie acceptată și iubită.
Ea credea că a descoperit Iubirea când l-a întâlnit pe Ewan, care este și el un tânăr cu multe probleme, care l-au făcut să creeze un zid în jurul lui, pe care el și-l clădește pe zi ce trece, iar Esmay vede esența pe care Ewan o arată, dar această pasiune pentru tânărul cu probleme s-a transformat într-o obsesie, care i-a fost fatală lui Esmay.
În al doilea rând, acțiunea cărții a fost una modernă și adaptată unor probleme în iubire și care a fost adaptată problemelor societății, care sunt răspândite la nivel mondial.
Iubirea dintre cei doi a fost una toxică, care a adus la un posibil declin al relației și care i-a cam distanțat pe Esmay și pe Ewan. Această pasiune, care s-a dovedit că este o obsesie, a rănit-o mai rău decât cei care au judecat-o pentru cine este și pentru felul cum arată, aceasta fiind și complexată de felul cum arată.
Personajele au fost extrem de moderne și de răutăcioase, deoarece ele ar trebui realizeze faptul că nu suntem diferiți și că fiecare e frumos/frumoasă în felul lor, dar ar trebui să se oprească din a da BULLYING altor persoane doar pentru că sunt diferite. Cu toții suntem unici și nu ar trebui să ne lăsăm doborâți de gura lumii!
În concluzie, mi-a plăcut această carte și nu aș avea nimic de reproșat asupra acestei cărți, deoarece această carte este o lecție sau ar trebui să fie o lecție de viață, din care ar trebui să învățăm că trebuie să avem grijă în cine să avem încredere și pe cine să iubim, dar care arată problemele societății.
5🌟. Recomand cartea, dacă vreți să plângeți la final sau dacă vreți să vă pară rău de un personaj principal!