1

Recenzie ,, Cavalerul Leu(Prima parte din ,,Cronica Fraților Dragonilor”) un roman scris de Vlad Țolan

August 19, 2021

Bună dragilor! Astăzi o să vorbesc despre o carte, care m-a captivat într-un Fantasy destul de complex, dar care poate fi ușor de citit pentru orice iubitor de Fantasy. Este vorba despre ,,Cavalerul Leu”, o carte scrisă de Vlad Țolan.

Descriere:

,,Într-un ținut îndepărtat, dominat de războaie, există o grupare de cavaleri care luptă în numele luminii. Organizația lor este cunoscută drept „Ordinul” și veghează lumea oamenilor de secole, nepermițând forțelor răului să pună stăpânire pe acele locuri. Ei se află, astfel, la granița dintre întuneric și lumină și luptă pentru a înclina balanța în favoarea acesteia din urmă. Totuși, când cel mai mare războinic al lor este cuprins de întuneric, situația ia o întorsătură neașteptată.”

Recenzie:

Așa cum am spus adineauri, această carte m-a captivat într-un Fantasy destul de complex, dar care poate fi ușor de citit pentru orice iubitor de Fantasy. Și mi-a plăcut extrem de mult că nu a fost ceva plictisitor, adică a fost un pic de sare și piper, în ceea ce privește acțiunea și desfășurarea cărții.

Îl avem pe Andrew ca personaj principal, care este un cavaler al ,, Ordinului”. și care se zbate între bine și rău, între întuneric și lumină și între vampiri și oameni.

Această carte se încadrează în Fantasy-ul medieval, fiind și elemente care sugerează aceste lucruri.

Această carte este cartea de debut a autorului Vlad Țolan.

Aventurile prin care trece cavalerul nostru Andrew sunt extrem de palpitante și epice, deoarece se confruntă și cu umbrele trecutului său.

Acolo o să dăm și peste ritualuri, pe care nu o să vi le spun, pentru că vreau ca voi să vă dați seama de ceea ce se va întâmpla în carte.

Acțiunea, intriga și desfășurarea acțiunii au fost elementele cheie, care au făcut ca lucrarea scrisă de Vlad Țolan să aibă succesul pe care îl are și care îi aduc o tentă de Fantasy medieval, mai ales când ai în cartea ta niște personaje care aparțin evului mediu.

Tema și subiectul abordat au fost extrem de conturate, astfel încât era și un pic de suspans și includea în mod subtil, pasaje care ne prezintă ceea ce se va întâmpla pe parcursul cărții.

Nota 5🌟. Vă recomand cu căldură această carte. Cartea poate fi achiziționată din: MyBestseller, Librăria Delfin.

Despre autor:

Vlad Țolan este un tânăr scriitor bistrițean, plin de ambiție și, desigur, talent. A fost student la Facultatea de Psihologie și Științe ale Educației – Cluj, iar în trecut a studiat la Colegiul Național ,,Liviu Rebreanu” Bistrița, unde s-a făcut remarcat prin talentul său. În 2017 a publicat Cavalerul Leu, o carte foarte apreciată de prietenii, profesorii lui și nu numai.

Pentru că eu nu știam despre autor câteva informații, o să dau aici credite pentru informațiile obținute.

Credite: www.pov21.ro

Spor la citit! Pe curând!