0

Despre cărțile oferite de Editura Seneca

August 18, 2021

Bună dragilor! Astăzi o să vorbim despre două cărți, pe care le-am primit de la Editura Seneca, atunci când am avut un moment de cumpănă pe plan personal.

Cărțile despre care o să vorbesc sunt: ,,Încă o tură de carusel”, scrisă de Tiziano Terzani și ,,Seneca: Istoria unei vieți” , scrisă de Emily Wilson.

Ambele au avut o perioada în care s-a desfășurat acțiunea și nu a dat impresia că anumite pasaje ar plictisi cititorul, așa cum am auzit.

În cartea scrisă de Tiziano Terzani, avem o o călătorie în jurul lumii, înainte ca autorul să treacă în neființă și acesta avea de gând să mai viziteze anumite țări pe care el le-a îndrăgit cum ar fi: India, Thailanda, Statele Unite ale Americii, Hong Kong și Filipine.

Toate aceste țări constituie un carusel pe care autorul și-l imaginează fiind pe patul de spital și pentru el urmează o călătorie lungă.

În cartea scrisă de Emily Wilson, este descrisă viața complexă și plină de compromisuri a lui Seneca. Și arată faptul că epoca noastră, chiar dacă ne place sau nu este o epocă profund senecană.

Avem în carte toată perioada civilizației Seneca, dar și pe Seneca, care a fost una dintre cele mai importante figuri ale literaturii antice și ale filosofiei antice. Acesta având o opera voluminoasă, dar și diversă. Mai multe lucruri o să aflați voi, atunci când veți citi ambele cărți.

Acțiunea din această carte mi-a plăcut și că această carte a fost ca un fel de documentar, din care tu chiar poți avea ceva de învățat.

Nota pentru ambele este de 5 🌟. Le recomand cu mare drag. Cărțile pot fi achiziționate din: Libris, Elefant, Carturesti și Cartepedia.

Despre autori:

Acestea sunt informațiile despre Emily Wilson.