1

Recenzie ,,Macii sunt întotdeauna roșii” un roman scris de Issabela Cotelin

July 10, 2021

Astăzi voi vorbi despre o carte, care este un fel de jurnal cu amintiri din copilăria pe care a avut-o autoarea. E vorba de ,,Macii sunt întotdeauna roșii”, care este un roman scris de Issabela Cotelin.

Descriere:

,,Este jurnalul vechi al unei adolescente, început la treisprezece ani și încheiat odată cu facultatea, în care povestește despre oamenii pe care i-a cunoscut și întâmplările prin care a trecut.

Transcris acum și suprapus pe alocuri cu jurnalul nou al unor reîntâlniri peste mulți ani, s-a transformat într-o carte.

Evenimentele inițiale se petrec în două epoci, comunistă și postdecembristă incipientă, cu elementele narative aferente. Evenimentele noi au maturitatea și, uneori, amprenta virtualului actual.

Spațiul romanului este, în principal, Bucureștiul.O carte scrisă, conform genului literar respectiv ‒ confesiune ‒ la persoana întâi, retorică în esență, cu accente de lirism și umor, dar atemporală ca trăire, în pofida datelor concrete conținute.

Este dedicată, de altfel, „adolescentelor care simt că universul ar fi al lor dacă ar ști ce să facă cu el“.

Recenzie:

Această carte este un fel de jurnal cu amintiri din adolescență, pe care autoarea le-a scris cu mare drag în această carte, care m-a emoționat extrem de mult.

Acțiunea cărții a fost interesantă și poate fi pe înțelesul oricărui adolescent, care va citi această carte, deoarece vei vedea multe amintiri și întâmplări prin care trece autoarea, încă din adolescență și acest jurnal se termina în perioada facultății. Iar Această acțiune se întâmplă în două epoci: comunistă și postdecembristă.

Fiecare amintire expusă în această carte este unică și specială în felul său, dar mai sunt și ceva aparte, deoarece sunt povestite de un suflet curat și nobil, care povestește aceste amintiri cu mare drag.

Intriga a fost una frumoasă și înzestrată cu vorbe dulci și cu un stil aparte de a creea un fir narativ, destul de marcant și emoționant.

5⭐ Vă recomand să citiți această carte. Cartea poate fi achiziționată de pe site-ul Editurii Smart Publishing.

Despre autoare

Issabela Cotelin este autoare și bloggerita. Are un blog intitulat ,,Se mai întâmplă” și a fost publicată în diverse antologii, care au implicat în mod deosebit arta poeziei.

Are la activ trei cărți publicate, Ehmeya fiind cel recent roman publicat de aceasta.

Spor la citit! Pe curând!