Recenzie ,,Ehmeya” un roman scris de Issabela Cotelin

6 Comments

Astăzi o să vorbesc despre o carte, care este scrisă de o autoare care nu a renunțat niciodată la ideile pe care le are. Este vorba de cartea ,, Ehmeya” scrisă de Issabela Cotelin.

O VIAȚĂ DE OM SUBLIMATĂ ÎNTR-O FLOARE. Issabela Cotelin ne oferă un bildungsroman, Ehmeya, al maturizării unei fete și a grupului ei de prieteni din adolescență.Autoarea folosește un limbaj curat, accesibil, fără exces de figuri de stil și prețiozități inutile, dar și fără naturalismul atât de la modă în ultima vreme în literatura contemporană. Cu abilități psihologice evidente, creează personaje vii și diverse. Ne putem regăsi, fie pe noi înșine, fie pe unii dintre prietenii noștri din tinerețe, în vreuna dintre tipologiile de personaje evidențiate în acest roman.Lara, personajul principal, crește și se confruntă cu decizii, dezamăgiri ori tristeți pe care i le urmărim. Face slalom printre sentimentele ei și ale altora, își găsește de lucru, drumul în viață, casa și familia tradițională… Ce anume dă numele exotic al romanului, cu aparențe științifico-fantastice care ar înșela cititorul, la o trecere în revistă, fugară, a unor titluri? O floare, care își face apariția în momentele cheie ale cărții, reprezentând metafora vieții personajului principal: E mică și delicată. Se spune că înflorește o singură dată în viața ei, apoi se stinge încet, lăsându-și puii să crească la rândul lor. Sunt scoși de pe tulpină și puși în alte ghivece. E o floare deosebită. I se zice Ehmeya, mai popular, cine mai știe azi latina…Ehmeya este un roman care fură cititorul, purtându-l, cu grație și interes, printr-o lume asemănătoare cu realitatea cotidiană din jurul nostru, rostită sau nerostită. Citindu-l, studenții sau tinerii adulți vor descoperi că prima parte a romanului le va fi extrem de familiară, iar a doua va dezvălui posibile căi de evoluție în viață pentru persoanele din anturajul propriu, de care, odată cunoscute, să se poată feri, în măsura în care își pot evita destinul. Adulții vor avea nostalgia vremurilor trecute, când totul era mult mai simplu, grijile mai mici și îndrăznelile, uneori, cu mai puține urmări permanente.

Recenzie

Acțiunea cărții mi s-a părut destul de sugestivă pentru conținutul cărții, deoarece vei vedea cu ochiul liber ce se va întâmpla în această carte, astfel încât vei avea parte de mult suspans și de multe aventuri, prin care vor trece personajele.

Nu am înțeles de ce în anumite momente s-a dramatizat extrem de mult sau că au fost anumite scene triste și dacă anumite pasaje din carte erau necesare sau nu și asta a fost un pic ciudat.

Intriga cărții a fost una palpitantă, deoarece găsești anumite momente, în care este implicată și protagonista Lara, din cauza unor eșecuri și alegeri greșite, cu care trebuie să se confrunte, astfel încât ea este nevoită să-și găsească drumul în viață.

Din ceea ce am citit, această carte a fost una interesantă și palpitantă, datorită faptului că avem o acțiune, care ne spune multe despre ceea ce se va întâmpla în carte, unde vei avea parte de multe surprize, atât plăcute, cât și neplăcute.

4⭐ Vă recomand să citiți cartea. Cartea poate fi achiziționată de pe Site-ul Librăriei Siono.

Despre autoare

Issabela Cotelin este autoare și bloggerita. Are un blog intitulat ,,Se mai întâmplă” și a fost publicată în diverse antologii, care au implicat în mod deosebit arta poeziei.

Are la activ trei cărți publicate, Ehmeya fiind cel recent roman publicat de aceasta.

Sport la citit! Pe curând!

Link către blogul autoarei: https://semaiintampla.com/

Categories: Uncategorized

6 Replies to “Recenzie ,,Ehmeya” un roman scris de Issabela Cotelin”

 1. Marius, atunci când spui că autoarea are un blog intitulat BlaBla, pune-i un link spre blogul respectiv, astfel încât, atunci când dai click pe BlaBla, să ajungi pe blogul ei.

  Dacă nu din respect pentru respectiva autoare, atunci măcar din respect pentru cititorii tăi.

  1. Oricum dacă pun link la un blog sau un link de la o librărie online, acel link nu merge.
   Spui că nu respect autoarea, dar eu o respect și nu este vina mea pentru sunt și eu o persoană ocupată, care muncește până la 4 dimineața pentru a scrie și pentru a edita o recenzie. Mulțumesc mult pentru sugestie, dar eu îmi respect cititorii, dar îi respect și pe cei cu care am colaborat, așa că nu-mi spune că eu nu îmi respect cititorii sau că eu nu-i respect pe cei cu care colaborez.
   Nu mai da hate unor persoane care muncesc extrem de mult!

 2. Este un început bun. Dar ce ai scris tu acum nu este un link, este doar un text.

  Un link arată cam așa: blogul Issabelei Cotelin. Dacă dai click pe el, ajungi pe blogul în cauză.

  Foarte bine că muncești și nu-i nicio problemă că încă nu știi toate chițibușurile tehnice. Cu timpul o să vezi că vei ajunge să scrii mult mai repede un articol (și scrisul va curge mai ușor și mai fluid), iar partea cu linkurile, după ce vei învăța cum să le pui, va deveni a doua ta natură, îți va lua câteva secunde să pui un link, va fi ca și cum ai scrie încă o propoziție.

  Nu e hate. 😉

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *