Recenzie ,, Farmecul Mării” un roman scris de Marina Costa

No Comments

Astăzi o să fac recenzia cărții ,, Farmecul Mării”,”o carte scrisă de Marina Costa. Am citit-o în Martie, dar acum am timp să-i fac o recenzie.

Sinopsis:

Aventuri și intrigi de dragoste, la începutul secolului al 19-lea. În vreme ce Napoleon este în procesul de a cuceri jumătate din Europă, cealaltă parte se află sub puterea Imperiului Otoman. Iar navele cu pânze străbat lumea, dornice să exploreze și să carteze ținuturi încă necercetate… Personajele din Farmecul mării, născute pe mare și, uneori, nevoite să rămână, pentru câțiva ani, pe uscat, trec prin toate aceste aventuri pe mai multe mări, oceane și fluvii.

Recenzie

Eu când citesc ceva scris de Marina Costa, rămân impresionat și cu o impresie destul de bună, față de ceea ce scrie această autoare de poezie și de proză, deoarece descrie amplasarea personajelor în societate.

Acțiunea cărții m-a captivat, deoarece poți avea acea senzație de a citi cât mai mult din aceasta carte, care merită citită, indiferent de orice vârstă, pe care o are cineva care este pasionat de citit.

Mi-a plăcut de protagonista cărții, deoarece ne arată un pic din viața ei, dură și plină de peripeții, unde vom avea parte de o a acțiune, în care ne vom regăsi cu toții, mai ales când vom merge la mare și când vom admira peisajul și ,,Farmecul Mării”, ceea ce este plăcut și liniștitor.

Intriga cărții, m-a lăsat mască, deoarece nu mă așteptam la un astfel de deznodământ în ceea ce privește intriga și firul narativ al acestei cărți, care te poate într-o aventură de zile mari și te poate mai duce într-un univers, pe care tu ți-l imaginezi, atunci când vrei să iei o pauză de la realitate.

Intrigile despre dragoste, care au fost prezentate la nivelul cărții, au fost frumoase și concise, deoarece vezi un element romantic, care te face să iubești cartea din acest punct de vedere estetic și romantic.

Nota este de 5 🌟. O recomand, pentru iubitorii de aventură. Cartea poate fi achiziționată la email-ul: solpicador@gmail.com

Despre autoare:

Marina Costa scrie poezie și proză scurtă, dar s-a făcut cunoscută mai ales prin monografii istorice și romane de aventuri, între care amintim Pribegii mărilor (2016), Echipajul (2018), Soarta mercenarului și alte destine (2019) etc. Premii: Premiul I, la Concursul Național de proză scurtă “Nicolae Velea” (2018), Premiul special “Fănuș Neagu” (2019).

Categories: Uncategorized

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *