0

Recenzie ,, Pacienta tăcută” un roman scris de Alex Michaelides

March 13, 2021

Astăzi nu pot atașa o poza cu această carte, dar am sa va spun impresiile mele despre romanul Pacienta tăcută scris de Alex Michaelides.

Sinopsis:

Viata Aliciei Berenson este aparent perfecta. Pictorita renumita casatorita cu un fotograf de moda, ea traieste intr-o casa superba, cu vedere spre parc, intr-una dintre zonele cele mai dorite din Londra. Intr-o seara, sotul ei Gabriel se intoarce acasa tarziu de la o sedinta foto, iar Alicia il impusca de cinci ori in fata si apoi ramane tacuta mai multi ani.

Refuzul Aliciei de a vorbi sau de a da orice fel de explicatii transforma o tragedie domestica in ceva mult mai teribil, un mister care capteaza imaginatia publica si o face pe Alicia celebra. Pretul tablourilor sale creste astronomic, iar ea, pacienta tacuta, este ascunsa de tabloide si de lumina reflectoarelor la The Grove, un spital psihiatric de maxima securitate din nordul Londrei.

Theo Faber este un psihoterapeut care a asteptat multa vreme oportunitatea de a lucra cu Alicia. Hotararea lui de a o face sa vorbeasca si sa dezvaluie misterul motivului pentru care si-a impuscat sotul il poarta pe un drum plin de primejdii – o cautare a adevarului care ameninta sa-l distruga…

Pacienta tacuta este un thriller psihologic socant despre un act de violenta extrem al unei femei impotriva sotului ei si despre un terapeut obsedat de descoperirea motivului din spatele acestui act…

Dupa lansarea concomitenta in 38 de tari din februarie 2019 cartea a primit foarte multe reactii pozitive de la nume mari din domeniu. Drepturile de ecranizare au fost deja vandute unui producator castigator de Oscar, al carui nume urmeaza sa fie anuntat.Pe Goodreads are pana in prezent peste 10.000 de calificative si aproximativ 2500 recenzii.

“Acest thriller psihologic plin de intrigi, il pozitioneaza pe Michaelides ca un jucator important in domeniu.” – Publishers Weekly

Recenzie:

Această carte am primit-o de ziua mea anul trecut și am iubit la nebunie aceasta carte.

Firul narativ a fost specific genului de thriller psihologic și m-a captivat extrem de mult încât am vrut să citesc cât mai mult din carte și am simțit că mă regăsesc în fiecare personaj și asta mi-a plăcut foarte mult.

Intriga și desfășurarea acțiunii au fost frumoase și inspiraționale și superbe. A fost o idee buna sa fie introduse elemente ficționale pentru a da impresia că acest feeling de suspans și de iubire interzisa.

Nota finală este de 5/5 stele. O recomand. Cartea poate fi găsită pe Elefant, Libris, pe site-ul editurii Litera și în Cărturești.

Despre autor:

Alex Michaelides (născut în 1977) [1] [2] este un autor și scenarist bestseller britanic-cipriot [3] . Romanul său de debut, thrillerul psihologic The Silent Patient , este un best-seller din New York Times și Sunday Times .