0

Recenzie ,, Ocrotiți de sirene” un roman scris de Marina Costa

February 14, 2021

Astăzi am avut ocazia de a avea o nouă colaborare cu Marina Costa autoarea romanului ,, Ocrotiți de sirene” și vă voi spune câteva impresii despre această carte.

Sinopsis:

,,Seducătoare și misterioase, sirenele au fascinat dintotdeauna imaginarul colectiv uman, prin forța irezistibilă a cântecului lor, dar și prin legătura lor organico-incluzivă cu natura.Însuși aspectul sub care sunt înfățișate le situează undeva la granița dintre sălbăticie și societate, dintre apă și aer, dintre oniric și real.Cântecul lor poate fi perceput astfel drept o chemare la întoarcerea în natura primordială, în mijlocul căreia omul zbuciumat, ce s-a îndepărtat de ea, își poate regăsi liniștea ca-ntr-un lichid amniotic matern.”

Recenzie:

Mi-a plăcut faptul că autoarea a îmbinat legendele mării cu legende din istorie, astfel încât cititorul poate fi atras de lumea subacvatică și de felul cum sirenele au o conexiune și cu natura interioară și cu cea exterioară, astfel încât poate fi ușor de interpretat că o poveste profundă și care te va ține în suspans, așa cum a fost și în cazul meu

Un alt aspect plăcut din carte a fost intriga, deoarece a fost interesant faptul că aceste sirene sunt cele care protejează oamenii și natura înconjurătoare și asta este ușor plăcut cititorului din punct de vedere structural și vizual, astfel încât imaginația cititorului poate atinge culmi înalte care pot fi ușor de implementat în creierul acestuia, ceea ce este plăcut.

Acțiunea cărții a fost genială și bine conturată pe parcursul cărții și este un punct de sprijin care poate da un sens sau nu acestei cărți care este de proză scurtă și îmi place foarte mult proză scurtă deoarece în acest gen literar poți descoperi multe aspecte plăcute dar și neplăcute, aici nu a fost cazul.

Marina Costa a încercat să integreze elementele naturii cu sirenele și cu oamenii care au avut parte de această aventură ca să creeze un roman extrem de bine conturat și a reușit să facă acest lucru și mi-a plăcut foarte mult despre ce subiect s-a vorbit în carte.

Nota finală este de 5/5 stele. O recomand. Cărțile autoarei pot fi comandate la adresa de email solpicador@gmail.com sau pe Facebook-ul autoarei.

Despre autoare:

Marina Costa scrie poezie și proză scurtă, dar s-a făcut cunoscută mai ales prin monografii istorice și romane de aventuri, între care amintim Pribegii mărilor (2016), Echipajul (2018), Soarta mercenarului și alte destine (2019) etc. Premii: Premiul I, la Concursul Național de proză scurtă “Nicolae Velea” (2018), Premiul special “Fănuș Neagu” (2019).

Spor la citit! Pe curând!