0

Recenzie ,,100 de scrisori până mâine” un roman scris de Ramona Lee Soo-Jun

February 14, 2021

Astăzi am avut ocazia de a avea o nouă colaborare cu Ramona Lee Soo-Jun autoarea romanului ,,100 de scrisori până mâine” și vă voi spune câteva impresii despre această carte.

Sinopsis:

,,După câteva încercări eșuate de a-și lua viața, Tiff Kido se declară nemuritoare. Mu-Ku intervine în povestea ei, oferindu-i 100 de zile, trei porunci și unica șansă de a-și îndeplini ultima dorință, aceea de a muri; iar Tiff acceptă pactul.

Întâlnindu-l aparent în mod spontan pe Roy, Tiff începe să redescopere viața. Ascultând totuși de pactul semnat, își pregătește cu tact ultimele zile de viață. Înainte de terminarea celor 100 de zile, un nou spirit intervine, dând peste cap regulile lui Mu-Ku, iar Roy dispare.

Încercând să rescrie trecutul în 100 de scrisori pentru a readuce amintirile lui Roy, Tiff reușește să trimită doar 99, iar astfel, rămâne în viață, pierzând însă contactul cu cel care anterior o salvase. Mu-Ku se retrage, iar Tiff își acceptă soarta, știind că nimic nu se mai putea face. Doar în cazul în care cea de-a 100 scrisoare, nu era cumva deja în mâinile sortitului.”

Recenzie:

În primul rând, vreau să spun că mi-a plăcut ce ansamblu de întâmplări a creat autoarea deoarece noi că cititori putem să ne dăm seama dacă această carte este una pe care să-o citim și să o apreciem la o valoare la care se află și atunci putem spune dacă această carte merită sau nu merită citită și pentru că acest ansamblu a fost unul extrem de bun și unul care ne-a ținut cu sufletul la gură în anumite momente dacă se întâmplă sau nu se întâmplă vreo acțiune din carte și nu în cele din urmă, este o carte care poate să ajungă în sufletul celui care citește această carte.

În al doilea rând, acțiunea, intriga și punctul culminant au avut un rol important în ceea ce privește desfășurarea cărții și a evenimentelor care s-au întâmplat în carte, dar acestea au fost bine conturate și bine structurate, astfel încât cititorul poate fi atras de acest lucru ca să citească această carte, care este una romantică și amuzantă în același timp, ceea ce a fost extrem de plăcut.

Nota finală este de 5/5 stele. O recomand cu mare drag. Cartea autoarei o puteți găsi pe site-ul celor de la Editura HeyDay Books, unde am lăsat un link in bio pe instagram. Merită cumpărată și citită de către voi.

Despre autoare:

Ramona Lee Soo-Jun este o romancieră și scenaris-tă germano-română, care locuiește în prezent în Lon-dra, Marea Britanie. Născută la 5 iulie 1997, în Sindel-f i ngen, Germania, Ramona a crescut în Holzgerlingen, Baden-Württemberg. S-a mutat la Timișoara în 2007, unde a absolvit la secția de pedagogie.

În 2012, Ramona și-a scris romanul de debut Destinul unei Flori de Primăvară în 28 de ore, la vârsta de 14 ani. Până la 19 ani publicase 11 cărți în România. Deși cunoscută cel mai mult pentru genul de acțiune-arte marțiale, ea scrie și comedii romantice, drame psiho-logice și fantasy. Scenariile ei bazate pe romane câștigă în momentul de față premii la festivaluri internaționale de film.

Ramona a fondat Action Lee Entertainment Ltd la începutul anului 2020, în cadrul căruia își ecranizează scenariile.

Spor la citit! Pe curând!