Recenzie ,, Sălbaticele” un roman scris de Rory Power

2 Comments

Am avut ocazia sa colaborez cu librăria Readiful pentru a face recenzia cărții ,, Sălbaticele” cartea scrisă de Rory Power. Mulțumesc mult Readiful pentru această șansă.

Sinopsis și impresiile din străinătate:

Cea mai bună carte a anului 2019 New York Public Library

Bestseller New York Times

A trecut un an și jumătate de carantină la Școala de fete Raxter, de când a apărut Toxul. Întâi au murit una după alta profesoarele. Trupurile elevelor s-au transformat în ceva ciudat și străin. Izolate de restul lumii și lăsate să se descurce singure pe insula pe care se află școala, fetele nu îndrăznesc să iasă dincolo de gard, unde Toxul a transformat pădurile în locuri sălbatice și periculoase.Când Byatt dispare, Hetty va face orice ca s-o găsească: va sfida carantina și va înfrunta ororile de dincolo de gardul școlii.Dar în lume află că povestea este mult mai complicată decât și-ar fi putut imagina.

„În parte thriller de supraviețuire, în parte poveste de dragoste postapocaliptică și în parte manifest feminist ecocritic, Sălbaticele este o carte ca un pumn zguduitor în plex.” – Kirkus Reviews

„Debutul incisiv al lui Power este pus în lumină de o proză incitantă, relații convingătoare și o groază viscerală. Temele ecologiste și feministe sunt profunde, în special cele legate de costurile incalculabile ale experimentelor făcute pe corpul femeilor și forța solidarității feminine, dar și rezistența în mijlocul haosului ecologic și politic.” – Publisher’s Weekly

„Această carte este atât de incisivă și are atât de multă emoție, transpusă în moduri atât de inteligente, încât sunt convins că va avea un succes impresionant.” – Jeff Vandermeer, autorul bestsellerului Anihilare

„O poveste SF horror, feministă, LGBT+, cu fete reale, curajoase și imperfecte împotriva unei lumi care a luat o razna.” – Dawn Kurtagich, scriitoare

Recenzie:

În primul rând, mi-a plăcut amestecul de thrillere , gen polițist și romance, pus la nivelul cărții astfel încât duce experiența de citit la un alt nive față de ceea ce citește cititorul în mod obișnuit din alte cărți care nici nu sunt un pic mai interesante decât această carte care abordează foarte multe aspecte din fiecare gen de carte prezent la nivelul acestei cărți.

În al doilea rând, acțiunea cărții a fost captivantă deoarece poți identifica cu mare ușurință elemente din genul de high fantasy ceea ce rar găsești în cărțile de tip fantasy, care îi cultivă cititorului imaginația pe care și-o crează în timp ce citește cartea care face într-un fel mai special faptul că orice carte este bună în felul ei, dar și despre o anumită carte abordează multe specifice unei cărți.

Rory Power a vrut să ne arate că orice carte indiferent că e Young Adult, fie thriller, fie polițist poate să fie încadrată și în alt gen de carte. Și a reușit să facă acest lucru deoarece cartea a fost bine conturată în ceea privește acțiunea, narațiunea, intriga și deznodământul.

Nota finală este de 5/5 stele. O recomand cu mare drag. O puteți găsi pe Libris, pe Elefant, în Cărturești și pe site-ul prietenilor noștri de la Librăria Readiful. Adică pe www.readiful.ro această librărie este o librărie la început de drum care are nevoie de susținerea noastră.

Despre autoare:

Rory Power a crescut în New England, unde locuiește și acum și lucrează ca editor de ficțiune polițistă și consultant pentru adaptări TV.Are un doctorat în literatură de la Universitatea din East England și își amintește cu plăcere de perioada petrecută acolo, în parte pentru că a învățat o mulțime de lucruri, dar, în principal, pentru că în campus găsea o grămadă de iepurași sălbatici.

Sălbaticele, un bestseller New York Times, este primul ei roman, iar în iulie 2020 urmează să apară cel de al doilea, Burn Our Bodies Down.

Spor la citit! Pe curând!

Categories: Uncategorized

2 Replies to “Recenzie ,, Sălbaticele” un roman scris de Rory Power”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *