Recenzie ,,Adio, mamă…!” un roman scris de Ramona Lee Soo-Jun

No Comments

Astăzi am avut șansa de a colabora cu autoarea romanului ,,Adio, mamă…!” pentru a face recenzia acestei cărți. Nu am găsit descrierea cărții deci voi trece direct la recenzie.

Descriere:

Cutremurătoarea poveste a doamnei Chi, bietul suflet care şi-a pierdut numele şi existenţa încă din timpul călătoriei, rătăcindu-se aşteptând, în căutarea inexistentului. Odată cu ultimul răsunet al trenului care încă goneşte în întuneric, eterna călătorie a doamnei Chi se sfârşeşte şi reîncepe odată cu încercarea de a înmâna jurnalul trecutului, însă paginile acestuia se răsfiră, dovedindu-se a fi defapt estompate şi pierdute în timp. Totuşi, Chi continuă să trăiască prin amintirea zilei de vineri, care a fost ieri şi astăzi, lăsând răni adânci în nemuritoarea speranţă a fetiţei din trecut.

Ultimele clipe din viaţa bolnavei de Alzheimer sunt doar o vagă iluzie a imaginaţiei ei, însăşi mintea ei fiind încă în captivitatea trecutului, până când singură decide să cedeze şi să elibereze tot ceea ce a făcut-o vreodată să sufere.

“Adio, mamă, adio nouă, adio vouă, adio, Chi, căci trenul a sosit…!

Nu te mai întoarce! Nu mai aştepta, Chi! Acum eşti liberă! Eşti liberă să uiţi. Eliberează-te!…

Adio, Chi…!”

Recenzie:

In primul rand, mi-a plăcut foarte mult ansamblul de întâmplări care a fost bine gândit, dar și firul narativ a fost bine conturat pentru un fel de carte de gen ficțional. Și faptul că a existat și ficțiune pentru adolescenți și nonfictiune care se simte încă de la primul capitol din această carte.

În al doilea rând, acțiunea și intriga cărții au fost incitante și dinamica abordată duce în zona de Young Adult, ceea ce este de apreciat, astfel încât personajul principal din carte este trecut prin multe încercări și mai trece prin multe aventuri care sunt specifice fantasy-ul clasic care este foarte apreciat în zilele noastre.

In al treilea rând, totul a fost plăcut la această carte. M-a lăsat fără cuvinte și mă bucur că am citit-o. Deznodământul a fost cea mai bună parte din această carte deoarece a lăsat o tentă de mister care a fost cea mai bună idee.

Nota finală este de 5/5 stele. O recomand.

Despre autoare:

Ramona Lee Soo-Jun a scris primul său roman la vârsta de 14 ani în 28 de ore. Este o romancieră germano-română născută în 1997 A scos 11 romane și a scris romanul îndrăgit de la Editura HeyDay ,,100 de scrisori până mâine”.

Spor la citit! Pe curând!

Categories: Uncategorized

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *