Recenzie ,, Șarpe și porumbel” un roman scris de Shelby Mahurin

6 Comments

Bună dragilor! Astăzi însă vă spun impresiile mele despre romanul ,, Șarpe și porumbel ” scris de Shelby Mahurin , apărut anul trecut la CorinTeens. Am primit cartea la un Secret Santa și mi-a plăcut la nebunie.

Sinopsis și impresiile recenzorilor și autorilor din străinătate:

,,O vrăjitoare și un vânător de vrăjitoare, uniți într-o sfântă căsătorie. Povestea asta nu se poate sfârși decât într-un singur fel… Un rug și un băț de chibrit.

În urmă cu doi ani, Louise le Blanc a fugit din clanul ei de vrăjitoare, adăpostindu-se în orașul Cesarine, renunțând la magie și ducându-și zilele din ce putea fura. În oraș, vrăjitoarele ca Lou sunt temute, de aceea sunt vânate și arse pe rug.

Ca membru al Vânătorilor, ordin sub egida Bisericii, Reid Diggory și-a trăit viața călăuzindu-se după un singur principiu: pe vrăjitoare să n-o lași să trăiască. Dar când Lou, încolțită, îi întinde o capcană, cei doi sunt siliți la un compromis imposibil – să se căsătorească. Lou, care nu-și poate ignora sentimentele din ce în ce mai puternice, totuși neavând cum să schimbe ceea ce este, trebuie să facă o alegere.

Iar dragostea ne prostește pe toți.

DOI UNIȚI CA UNUL, PENTRU A SE IUBI, A SE ONORA SAU A ARDE.

ODATĂ PĂTRUNȘI ÎN LUMEA FEMEILOR PUTERNICE, A MAGIEI NEGRE ȘI A IUBIRILOR INCREDIBILE DIN ACEST PRIM VOLUM, CITITORII VOR ARDE DE NERĂBDARE SĂ-ȘI CONTINUE PERIPLUL.

„Personaje bine realizate și o lume plurivalentă, cu aer franțuzesc, alcătuiesc un fundal consistent, dar centrul de interes al acestui roman fantasy este povestea de dragoste, complicată și adesea fierbinte, dintre Lou și Reid.” — Booklist

„Un debut de excepție, plin de tot ce îmi place mai mult: o eroină plină de vioiciune și bine portretizată, un sistem complex și mortal de magie și o poveste de dragoste arzătoare, care m-a făcut să citesc până târziu în noapte. Șarpe și porumbel este o bijuterie de carte.” — Sarah J. Maas, autoarea seriei Tronul de cleștar

„Îi va vrăji pe fanii poveștilor de dragoste.” — Kirkus Reviews

„Mahurin a reluat tema vrăjitoarei și a vânătorului de vrăjitoare, reîmprospătând-o. Lumea construită de ea o să-i atragă pe cititori, iar firea puternică, dar melancolică a eroinei Lou o să-i țină captivi în lectură.” — School Library Journal

„Mustește de intrigă și fiori.” — Bulletin of the Center for Children’s Books

Recenzie:

În primul rând, îi avem că protagoniști pe Lou și Reid a căror dragoste era interzisă deoarece Lou era o vrăjitoare și Reid era un vânător de vrăjitoare. Intriga mi-a plăcut extrem de mult cum a fost conturata și felul în care a fost gândită care a fost genial faptul că autoarea a integrat o poveste captivanta cu elementele de fantasy și cu elementele de Young Adult (YA) astfel încât povestea poate să prindă contur pe capitol ce trece și poți vedea ușor și referințe la vrăjitoare tinere și vânători de vrăjitoare tinere din filmele cu tineri vrăjitori.

Ceea ce nu mi-a plăcut a faptul că au existat și scene in care unul dintre personajele principale a făcut anumite afirmații vulgare care pot fi deranjate privirii și în cazul cititorului care poate fi deranjat de ceea ce citește. Acțiunea, intriga și deznodământul cărții au fost extrem de cruciale in ceea ce privește această carte, deoarece poți găsi multe pasaje de fantasy și young adult in care te poți regăsi cu ușurință tu fiind cel care citește această carte și parcă te simți cu eul tău interior. Asta a fost foarte plăcut

Nota finală este de 4,6/5 stele. Am depunctat acele pasaje vulgare datorita motivelor menționate anterior, dar recomand această carte cu mare drag. O puteți găsi pe site-ul Editurii Corint, pe Libris, în Cărturești, pe Elefant. De abia aștept să am și continuarea seriei.

Despre autoare:

Shelby Mahurin a crescut la o mică fermă din statul Indiana, unde nuielele deveneau baghete magice, iar vacile- dragoni. Imaginația debordantă nu i s-au îmblânzit odată cu vârsta, așa că a continuat să-și cultive creativitatea-folosind acum cuvinte scrise, în loc de nuiele. Când nu plăsmuiește romane, Shelby urmărește serialul ,,The Office” și citește în mod obsesiv. Locuiește încă în apropierea fermei unde a copilărit, împreună cu soțul său și copiii ei pe jumătate sălbatici. ,, Șarpe și porumbel” este romanul ei de debut.

Spor la citit! Pe curând!

Categories: Uncategorized

6 Replies to “Recenzie ,, Șarpe și porumbel” un roman scris de Shelby Mahurin”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *