0

Recenzie ,, Umbrele Luminii (manifest poetic)” un roman scris de Roxana Neguț

January 23, 2021

Am avut ocazia de a citi acest roman de poezie filozofică scris de Roxana Neguț și mi-a plăcut foarte mult.

Sinopsis:

Conceput sub motto ,,Nu poți ajunge la iluminare prin fantezii despre lumina, ci prin conștientizarea întunericului (C. Jung),, și inspirat din psihologia jungiană, volumul de poezii îndeamnă la meditare și gândire profundă asupra celor mai mari simboluri ale vieții, trecerea ireversibilă a timpului, efemerul, schimbările naturii dar mai ales ale omului, apropierea de credință (lumini și umbre). Partea Stări și anotimpuri reînvie un curent literar denumit Simbolism rafinat.
Umbrele Luminii, un manifest poetic care pledează pentru dragoste, sinceritate, autenticitate și trăire profundă.

Recenzie:

Acest volum de poezii filozofice mi-a plăcut foarte mult deoarece arată probleme cu care fiecare dintre noi ne confruntăm zilnic și când credem că le-am rezolvat apar alte probleme existențiale care ne duce într-o anxietate din care nu mai putem scăpa.

În al doilea rând, este o carte care vindecă atâta lume care se confruntă cu problemele pe care le au, dar care se confruntă și cu cele existențiale. Tema cărții și eul liric prezent la nivelul cărții au fost extrem de conturate într-un mod bun și bine gândite de către autoare deoarece aceasta a vrut să contureze faptul că nimeni nu este perfect și asta mi-a plăcut foarte mult.

Nota finală este de 5/5 stele. O recomand. Daca vreți și voi cartea o puteți căuta pe site-ul celor de la Editura Lumen.

Despre autoare:

Roxana Neguț s-a născut în anul 1981 la București. A studiat la Facultatea de Filosofie și Jurnalism și a lucrat ca redactor șef, copywriter, content writer și jurnalist la diverse publicații. Scrie literatură pentru copii, poezii dar și proză umoristică satirică. Are un site web numit Viața ca o limonadă.

În anul 2018 a fost desemnată că Ambasador literar în România al fundației Cesar Egido Serrano ( Spania).

A publicat poezie, proza si articole in reviste literare nationale si internationale.Volume publicate la editura LumenIn anul 2019, a publicat volumul de poezie simbolistă Mortii nu vor apă, la editura Lumen.In anul 2020, a publicat volumul umbrele Luminii, manifest poetic.Participari la antologiile internationale de poezieChaos, a poetry vortex- Local Gems Poetry Press, AmericaIntrospective- Blood Red Star Publishing- AngliaPoetrygram Annuar- Helen Books- AngliaCien poetas por la paz- Argentina( in curs de aparitie)Aphrodite- SpotWrite Publication, India

Spor la citit! Pe curând!