0

Recenzie ,,Soarta Mercenarului și alte destine” un roman scris de Marina Costa

January 23, 2021

Astăzi o să vă spun câteva impresii despre romanul ,,Soarta Mercenarului și alte destine” scris de Marina Costa, un roman care merită citit.

Impresiile Gabrielei Banu:

,, O lume fascinantă, eroică, dură, în care poezia armelor rimează cu dragostea, iată ce ne oferă Marina Costa, o împătimită de cultura și civilizația spaniole. Aceasta este mai mult decât o carte cu subiect de capă și spadă, este o incursiune într-un univers care începe cu Don Quijote, trece prin imperiul inca și se sfârșește acolo unde dorește cititorul care se lasă legănat de visul eroinei.”

Recenzie:

În primul rând, nu am știut la început despre ce este vorba și cum o să fie acțiunea și firul narativ care a fost extrem de reușit, astfel încât cititorul poate fi atras într-un univers alternativ în care își poate crea o fantezie care poate influenta imaginatia cititorului.

În al doilea rând, acțiunea cărții a fost super interesantă astfel încât m-a făcut să cred că această carte poate să fie mai bună de atât și că totul este posibil dacă muncești pentru tot ceea ce ai.

Intriga a jucat un rol extrem de important în ceea ce privește această carte deoarece poți vedea de multe ori cum intriga se schimbe pe capitol ce trece și nici nu știi care este intriga originală și care sunt intrigile suplimentare. Plus că totul a fost genial și nu am nimic de obiectat.

Nota finală este 5/5 stele. O recomand cu mare drag. Cartea o puteți găsi pe: Emag, Librărie.Net, Cărturești, Elefant.

Despre autoare:

Marina Costa scrie poezie și proză scurtă, dar s-a făcut cunoscută mai ales prin monografii istorice și romane de aventuri, între care amintim Pribegii mărilor (2016), Echipajul (2018), Soarta mercenarului și alte destine (2019) etc. Premii: Premiul I, la Concursul Național de proză scurtă “Nicolae Velea” (2018), Premiul special “Fănuș Neagu” (2019).

Spor la cumpărături și citit! Pe curând!