0

Recenzie ,, Morții nu vor apă” un roman scris de Roxana Neguț

January 23, 2021

Bună dragilor! Astăzi am avut ocazia că și la cartea ,, Umbrele Luminii (manifest poetic) să citesc o carte de poezii filozofice și anume romanul ,, Morții nu vor apă” scris de Roxana Neguț.

Sinopsis:

Volumul de poezie ilustrată îmbratiseaza si analizeaza intr-un mod nostalgic cele mai mari temeri ale omului modern: teama de moarte, teama de singuratate, teama de esec, teama de suferinta dar si fuga de tristete. Un manifest bacovian trist si profund dar și o radiografie poetica a omului modern.

Motto:

„Gândul morții mă lasă pe deplin liniștit, pentru că am o convingerecă spiritul nostru este o ființă pe care natura nu o poate distruge. Spiritul există din eternitate în eternitate, este asemenea soarelui care, deci și pare să apună pentru ochii noștri muritori, de fapt nu apune, ci continuă să strălucească mai departe.” Johann Wolfgang von Goethe

Recenzie:

Inițial nu am crezut că această carte o să îmi întreacă așteptările, dar se pare că m-am înșelat. Și bine că am făcut-o deoarece această carte a fost una pe gustul și pe placul meu arătând probleme și greșeli contemporane care trebuie să fie îndreptate cu orice scop pentru a face o lume mai bună și pentru a trai cu toții în pace și armonie cu noi înșine și cu semenii noștri astfel încât nou putem să din prietenoși unii cu alții.

Această carte prin poeziile arătate de către autoare au scos la iveală faptul că nimeni nu este perfect și asta este foarte bine deoarece cu toții suntem speciali în felul nostru și asta ne arată că nu trebuie să ne frică ca să ne acceptăm pe noi așa cum suntem.

Nota finală este de 5/5 stele. O recomand cu cel mai mare drag. Cartea o puteți găsi pe Emag și pe site-ul celor de la Editura Lumen.

Despre autoare:

Roxana Neguț s-a născut în anul 1981 la București. A studiat la Facultatea de Filosofie și Jurnalism și a lucrat ca redactor șef, copywriter, content writer și jurnalist la diverse publicații. Scrie literatură pentru copii, poezii dar și proză umoristică satirică. Are un site web numit Viața ca o limonadă.

În anul 2018 a fost desemnată că Ambasador literar în România al fundației Cesar Egido Serrano ( Spania).

A publicat poezie, proza si articole in reviste literare nationale si internationale.Volume publicate la editura LumenIn anul 2019, a publicat volumul de poezie simbolistă Mortii nu vor apă, la editura Lumen.In anul 2020, a publicat volumul umbrele Luminii, manifest poetic.Participari la antologiile internationale de poezieChaos, a poetry vortex- Local Gems Poetry Press, AmericaIntrospective- Blood Red Star Publishing- AngliaPoetrygram Annuar- Helen Books- AngliaCien poetas por la paz- Argentina( in curs de aparitie)Aphrodite- SpotWrite Publication, India.

Spor la citit! Pe curând!