1

Recenzie ,,Pribegii Mărilor” un roman scris de Marina Costa

January 16, 2021

Astăzi o să vă spun câteva impresii despre romanul ,, Pribegii Mărilor” scris de Marina Costa, care este o autoare din România.

Articolul de presă în care a apărut cartea:

,, Paginile cărții Marinei Costa, Pribegii Mărilor, ne aduc în fața ochilor, printr-o scriitură aleasă și închegată, ce aduce aminte de romanele lui Vintilă Corbul, fascinanta lume a veacului al XI-lea. O aventură istorică despre vikingi și obiceiurile lor, ce ține cititorul cu sufletul la gură, desfășurată pe fundalul ultimelor expediții de pradă ale asprilor războinici scandinavi, cutreieră toți neobișnuiți ai mărilor, cu eroina principală de neam aromân, care cade în robia acestora” Mircea Stoian, revista Pentru Patrie, nr.8/2016

Recenzie:

Tema cărții m-a dus cu gandul la fantasy-ul urban combinat cu ficțiunea istorică abordată și în cărțile scrise de autoarea Ruta Sepetys, dar m-am cucerit deoarece în carte sunt prezentate tot felul de întâmplări de care au parte toate personajele din această carte. Această temă m-a impresionat așa de mult încât am vrut să știu ce o să se mai întâmple în carte.

Acțiunea, intriga și punctul culminant au avut un rol important în ceea ce privește această carte, care a avut un impact puternic asupra cărții și toate acestea trei au fost originale și fascinante astfel încât m-am pus în pielea personajelor și am trăit la aceeași intensitate toate aventurile și întâmplările din această carte ce poate atrage atâta lume și toate aceste trei elemente de acțiune, intrigă și punct culminant merită totul . Povestea a fost genială și interesantă în același timp, încât recomand această carte cu mare drag.

Nota finală 5/5 stele. O recomand mare drag. Cartea o puteți găsi pe: Emag, Libris și pe Elefant.

Despre autoare:

Marina COSTA

Scrie poezie și proză scurtă, dar s-a făcut cunoscută mai ales prin monografii istorice și romane de aventuri, între care amintim Pribegii mărilor (2016), Echipajul (2018), Soarta mercenarului și alte destine (2019) etc. Premii: Premiul I, la Concursul Național de proză scurtă “Nicolae Velea” (2018), Premiul special “Fănuș Neagu” (2019).

Spor la citit! Pe curând!