0

Recenzie: ,,Terapie pe salteaua de pilates” un roman scris de Emilia Toma

January 3, 2021

Astăzi o să spun câteva impresii despre cartea ,,Terapie pe salteaua de pilates” scris de românca Emilia Toma.

Descriere:

,,Terapie pe salteaua de pilates este o carte în care drame, frici, dezamăgiri, trădări şi traume sunt dezvăluite abrupt şi fără vreun scop terapeutic. Sunt emoții scoase direct din coşul pieptului şi lăsate să curgă în momente de vulnerabilitate şi lipsă de control într-un loc la care apelăm, de obicei, pentru a câştiga putere şi autocontrol.

O carte altfel atât datorită finalului total neaşteptat, cât şi spațiului în care au prins formă poveştile personajelor: nu în cafenea alături de cea mai bună prietenă, nu pe canapea în fața terapeutului, ci într-o sală de fitness. Nu mai este un mediu închis şi sigur oferit de cabinetul de terapie, ci unul în care, de obicei, nu laşi să pari vulnerabilă.

Este o carte despre trădare, frici, dorința de a fi admirate şi apreciate. Este o carte în care apare frica de bătrânețe, de respingere, de singurătate. Toate acestea redate prin poveşti concrete, brute, detaliate, necenzurate.

Recenzie:

Mi-a plăcut faptul că autoarea a integrat în carte poveştile unor fete care m-au impresionat extrem de mult, pentru că aceste poveşti arată poveştile pe care toate doamnele şi domnişoarele le întâlnesc în viața de zi cu zi şi mă simțeam oribil pentru acele fete că au trecut prin asta.

Acțiunea cărții a fost extrem de interesantă şi educativă pentru tinerele doamne şi domnişoare, dar şi pentru bărbații care ar trebui să învețe că nu ar trebui să fie misogini în cazul unei fete.

Intriga cărții a fost extrem de detaliată şi evocatoare. Adică arată în detaliu poveştile pe care le-au toate doamnele şi domnişoarele în zilele noastre.

Autoarea a abordat extrem de mult ideea de a se transpune într-un personaj astfel încât a devenit un fel de narator personaj, ceea ce mi-a plăcut extrem de mult.

Dar cel mai mult, mi-a plăcut faptul că această carte este de dezvoltare personală ce vindecă atàta lume de nepăsarea bărbaților şi nevoia sporită a doamnelor şi domnişoarelor de mai multă stimă de sine.

Totul mi-a plăcut din carte, mai ales faptul că este pe acea temă de a ajuta tinerele doamne şi domnişoare să le ajute cum să se descurce în viață.

Nota finală este de 5/5 stele. O recomand cu mare drag doamnelor şi domnişoarelor, dar şi bărbaților care vor această carte ce vindecă atâta lume.

Despre autoare:

Emilia Toma, născută în 1989, a terminat un master de Sondaje de Opinie, Marketing şi Publicitate în cadrul Facultății de Sociologie de la Universitatea Bucureşti. A cochetat un timp cu jurnalismul, iar de şapte ani lucrează în cercetare de piață, domeniu pe care l-a părăsit în 2015, când a profesat ca antrenoare de fitness timp de doi ani, deviere profesională în lipsa căreia cartea de față nu ar fi existat.

În 2020 publică primul ei proiect literar, o carte de debut care promite. Ce promite? Încă un volum care să răspundă întrebărilor din primul şi multe tiraje consumate rapid de pe rafturi.

Spor la citit! Pe curând!