Recenzie ,, Pentru noi, Apusul e același” un roman scris de Andreea Ilie

No Comments

Astăzi o să spun câteva impresii despre cartea ,, Pentru noi, Apusul e același” scrisă de Andreea Ilie.

Descriere:

,,Anne încearcă să trăiască din salariul pe care îl are ca și chelneriță. Mama sa, Emilia suferă de o boală gravă, pentru care nu se poate găsi un tratament. De multe ori, Anne stă până târziu pentru a învăța, pentru a-și duce la îndeplinire visul: să devină profesor de limba engleză. Greutățile sale sunt prea mari, iar uneori, Anne simte că nu le mai poate suporta.

Totuși, viața ei se schimbă atunci când îl întâlnește pe Jackson Grey, un cântăreț renumit.

Anne simte ceva pentru acest băiat fermecător, cu un zâmbet irezistibil, iar sentimentul este reciproc, dar ea are mari îndoieli cu privire la relația lor.

Cu toate acestea, vor trebui să treacă peste multe obstacole pentru ca iubirea lor să învingă.

Ei vor trăi o poveste fermecătoare, unde, dacă lumile lor sunt diferite, Apusul este același pentru amândoi.”

Părerile autoarei:

,, Întotdeauna mi-au plăcut poveștile romance. Datorită acestui fapt, m-am decis să scriu și eu un astfel de roman pentru adolescenți.

Consider că, în această perioadă, adolescenții au nevoie de ,,un loc de refugiu” pentru a scăpa de toate sentimentele noi, cum ar fi o carte, sau chiar o melodie preferată.” – Andreea Ilie

Recenzie:

În primul rând, vreau să o felicit pe Andreea pentru că a scris o carte care merită cumpărată și citită, deoarece mi-a plăcut îmbinarea de emoții și trăiri, dar și că a demonstrat că orice este posibil, dacă ai talent și ești dispus să muncești pentru asta.

În al doilea rând, acțiunea cărții a fost așa de interesantă încât m-a făcut să citesc și mai mult din carte. Intriga a fost bine gândită și a fost o idee foarte bună să adauge un pic suspans, dar cel mai mult, mi-a plăcut că firul narativ a fost unul care poate da cititorului senzația că are în sfârșit o provocare în ceea ce privește o carte și a avut acel nelipsit factor wow.

Au fost și câteva greșeli de ortografie și tipografie pe care nu o să le depunctez pentru acele greșeli pot fi trecute cu vederea. Șirul întâmplărilor m-a ajutat să înțeleg mai mult cărțile romance.

Nota finală este de 5/5 stele. Deoarece totul a fost extrem de plăcut și o recomand cu mare drag.

Autoarea Andreea Ilie este româncă și trebuie să o susținem, la fel cum îi vom susține și pe ceilalți autori români. Puteți achiziționa cartea ,, Pentru noi, Apusul e același”, dar și cartea sa de debut ,, În armonie cu natura” dându-i un mesaj privat pe contul ei de Instagram, andreea_citește. De asemenea, o puteți găsi și pe YouTube, Andreea Citește.

Despre autoare:

Andreea Ilie este o adolescentă în vârstă de 15 ani.

A intrat în această lume a lecturii pe când avea 9 ani, iar cartea care a făcut-o să îndrăgească cititul a fost ,, Mary Poppins”.

Chiar și când era micuță, mama ei îi citea povești de frații Grimm, povești care o fascinează și astăzi pe Andreea. Pe parcurs, mama ei a lăsat-o chiar pe ea să citească poveștile, astfel lectura prinzând puțin rădăcini în sufletul autoarei.

Poveștile de dragoste au fost întotdeauna printre preferințele sale, fapt pentru care s-au decis să creeze și ea propria poveste pentru ceilalți adolescenți.

În timpul liber, Andreea adoră să iasă în natură, să facă plimbări lungi pe cărările pădurii și să inspire aerul curat al câmpului pe înserate, atunci toate păsările cerului se adună la un concert feeric.

Admiră îndeaproape fiecare detaliu mărunt, bucurându-se de acesta.

Îi place foarte mult să creeze videoclipuri pe canalul ei de YouTube, numit Andreea Citește.

De asemenea, romanul său de debut este ,, În armonie cu natura”, carte apărută în anul 2020.

Un alt element important în viața autoarei l-a reprezentat muzica K-pop.

A descoperit acest tip de muzică la liceu, în clasa a 9-a. Trupele sale de K-pop preferate sunt GOT7 și BTS.

Vă urez un an nou fericit și plin de îndepliniri! Spor la citit!

Pe curând cu o noua recenzie.

Categories: Uncategorized

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *